כמה עולה הריון (עד הלידה)?

במהלך תקופת ההריון המצב הכלכלי של המשפחה נוטה להשתנות, כאשר במקרים רבים הוא נעשה מורכב יותר. מעבר לעובדה שנשים בדרך כלל ממעטות לעבוד ככל שההריון מתקדם, ובשלב מסוים אף מפסיקות לעבוד, זוהי תקופה עמוסה בהוצאות.

ההריון כרוך בהרבה מאוד בדיקות, בהכנות של גוף האישה לקראת המאורע המשמח ולא פעם גם ברכישות רבות לקראת התינוק שעתיד להגיח לאוויר העולם.

לכל הריון יש חוקים משלו

הנקודה הראשונה שחשוב להגדיר היא שאין תשובה חד משמעית לשאלת ההוצאות הכלכליות לקראת הלידה, גם אם בחלק הארי של המקרים מדובר בסכום בן חמש ספרות.

לכל משפחה יש את ההוצאות הספציפיות שלה, וגם פוליסות שונות של ביטוחים משלימים בקופות החולים (והרי ידוע שרבות מההוצאות מכוסות במידה זו או אחרת על ידי הביטוחים): בכל פוליסה יש תנאים שונים למימוש, שירותים אחרים שנכללים וסכומי כסף אחרים שאפשר לנצל.

בדיקות

תקופת ההריון כרוכה בבדיקות רבות שיש לבצע. זה מתחיל עם הבדיקות הגנטיות הנעשות טרם ההריון, כשיש מחשבה משותפת של בני הזוג להביא לאוויר העולם תינוק. עלות הבדיקות הגנטיות עומדת על כ-150-100 ש"ח לבדיקה, בהערכה גסה, כאשר לרוב נדרשות כמה בדיקות לקבלת תמונה מלאה.

בשלבים המתקדמים יותר, אחרי שהאישה כבר נכנסת להריון, מגיעה סקירת המערכות. סקירת מערכות דרך הביטוח המשלים של קופת החולים יכולה לעלות כ-400-100 ש"ח, אם כי הסייג הוא שבדיקה אחת בלבד נכללת ברוב הביטוחים וכן שאין אפשרות לבחור את הרופא. סקירה אצל רופא פרטי עשויה להגיע לסכום של כ-2,000 ש"ח לפחות. טווח המחירים של מעקב הריון – פעולה חשובה אף היא – נע בין כמה מאות שקלים לסכום של כ-2,000 ש"ח.

נשים שהבדיקות הראשונות העלו דרגת סיכון גבוהה יחסית למומים אצל העובר שלהן, או כאלה שמראש נמצאות בקבוצת הסיכון (מפאת הגיל למשל), צפויות לבצע דיקור מי שפיר. מחיר בדיקת מי שפיר עשוי להגיע לכ-6,000-4,000 ש"ח, במיוחד כאשר משלבים בה בדיקת צ'יפ או פיש.

הסכום האמור כולל בתוכו את התשלומים השונים לרופא המדקר, לבית החולים ולמעבדה, כאשר ברוב המקרים קיימת אפשרות לקבלת החזר נאה מקופת החולים.

קורסים והכנות

למרות שנראה שהלידה תופסת את האישה לא מוכנה, רצוי להיערך לכך עם קורסים וסדנאות (שיכולים גם להוריד את מפלס הלחץ). מחיר מפגש של קורס פרטי יכול להגיע לכ-500 ש"ח, כאשר דרך קופות החולים העלות מינימלית וצפויה לנוע סביב כ-200-100 ש"ח.

יש בתי חולים שמציעים קורסי הכנה ללידה ללא תשלום עבור הנשים שבוחרות ללדת בהם בסופו של תהליך. האישה יכולה לבחור בדולה שתלווה אותה בשלב הלידה, במחיר שיכול להתחיל מכ-500 ש"ח אבל להיות גבוה מכך פי חמישה או שישה.

חשוב להדגיש שגם האישה עצמה נדרשת להוצאות שונות על עצמה. כך למשל ביגוד המתאים לתקופת ההריון נוטה להיות יקר יותר מאשר ביגוד "רגיל" ויכול לעמוד על כמה מאות שקלים לפריט. אם האישה עושה את הצעד המתבקש של להצטייד בתוספי תזונה עבורה, הצפי הוא לסכום של כ-150-100 ש"ח לחודש.

הרגעים שאחרי הלידה

במידה רבה, ההוצאות רק עולות כאשר הרגע השמח בו התינוק מגיח לאוויר העולם מתרחש. נשים שרוצות לנוח לאחר הלידה במלונית של בית החולים, ולקבל תוך כדי שירותים רפואיים ואחרים, צפויות לשלם סכום של כ-2,000-1,000 ש"ח ללילה. בתי החולים עורכים מבצעים רבים (למשל של לילה נוסף חינם), כך מומלץ לברר מראש מהן ההטבות האפשריות ולשריין מקום מראש.

לקראת הלידה ואחריה צפויות הוצאות רבות אחרות – חדר ילדים, בגדים, ציוד החתלה וכדומה – אבל זה כבר נושא רחב המצריך מאמר בפני עצמו.


יש לך רעיון לשיתוף פעולה?
רוצה לכתוב בבלוג שלנו?
מעוניינת לפרסם את העסק שלך?

צרי עימנו קשר!

אולי יעניין אותך לקרוא גם על:

דילוג לתוכן